Lite info om oss

Jag,  Marina och min man Magnus (kallad kennelpojken ) startade  kennel Jack Ridge 2008 och då var tanken att vi skulle föda upp Jack russellterrier och Rhodesian ridgeback.
Men ödet ville annat och vår första kull i kennelprefixet blev en underbar  Bedlingtonterrier-kull.
Vi flyttade till Dalarna 2013 efter att fått chansen att bygga ett fritidshus i Skattungbyn några år tidigare. Vi trivdes så bra och kände att vi funnit vår plats i Sverige för att kunna ta del av naturen på ett underbart och lätt sätt!
Vi vandrar, cyklar, åker längdskidor som uppskattas jättemycket av hundarna, lite utför blir det ibland, fiske och båtturer blir det men våra stora passion just nu är att packa husbilen och dra iväg antingen på hundutställning eller uppåt i landet för att vandra och njuta av naturen, att bara få  vara tillsammans med hundarna i all enkelhet!
Hundutställningar har aldrig tidigare intresserat mig att delta i men efter att vi skaffat bedlingtonterrier kom det intresset också. Under 2017 tog vi fram våra 2 bedlingtons till titlarna:
CIB & NORD UCH och DKV-17 och SEJV-17 på våran Rhodesian ridgebacktik.
 Vi är så STOLTA !

Våra avelsmål då?

Ja som alla uppfödare vill vi ju få fram rastypiska hundar i en sund och frisk kropp. God hälsa innebär att hunden lever ett gott liv utan större , dyra och långa utredningar av veterinär.
God hälsa är tveklöst ett av det främsta kravet vi kommer ställa på våra avelsdjur! Vi tycker även att bra mentala egenskaper hos våra hundar ingår och går hand i hand med god hälsa!
Vi skulle gärna se att våra avkommor genomför ett BPH (personlighetsbeskrivning) för att få en indikation på var vi är när det gäller mentaliteten, vi har för avsikt att kalla den aktuella kullen till detta när det blir dags. Vill man som valpköpare ställa ut sin hund så finns vi naturligtvis till hands för stöd och hjälp.
MEN framför allt att man hittar sin valp/hund hos oss som man kan dela livet med i vått och torrt och känna att det blev BRA !
Göra rolig saker tillsammans, det ska vara roligt och ge glädje att ha en hund!
Att man kan rekommendera vår kennel till andra som är intresserade av våra raser!
Att det sedan går bra på utställning emellanåt är bara ett plus i kanten!
Då har vi lyckats!

Dog Zen- instruktörsutbildning
Nu när jag avslutat min utbildning kommer jag i framtiden anordna kurser och mysiga Dog Zen helger med spa inslag för matte/husse!
Något att se fram emot!!!
Tyvärr är det svårt att få tid och ork till att starta upp en verksamhet inom detta just nu men  jag jobbar på det i huvudet!
Ser så fram emot att komma igång med detta!!!