Valp från JackRidge kennel

När du köper valp från oss ingår:

  • Valpen är veterinärbesiktigad, vaccinerad, DNA-testad (bedlington) , avmaskade enligt praxis
  • Medlemskap i SKBK, Skandinaviska bedlingtonterrierklubben eller SRRS, Svenska Rhodesian ridgebackklubben
  • Klippkompendium, som även innehåller vad man behöver för utrustning för att kunna sköta pälsvården (bedlington)
  • 2 vardagsklippningar(rakad kropp, klippta ben och huvud) samt öronrengöring (Bedlington). kloklippning till hunden fyllt 1 år. Därefter kan vardagsklippning erbjudas i mån av tid till priset av 500 kr. (bedlington)
  • Ett startpaket från Agria, Mera Dog -torrt helfoder ,
  • En försäkring på valpen (som den haft från 6 veckor) tecknad i Agria som man som köpare tar över eller tecknar ny försäkring på annat bolag

Våra valpar


Föds inomhus och bor i eget rum tillsammans med sin mamma första 3 veckorna. Sedan flyttar valparna ut i vårt hem och får delta i vardagen. När de blir så pass stora och behöver större utrymme får de gå fritt i rummet och vi börjar rumsrenhetsträning vid ca 5 veckors ålder då det blir tydligare när det är dags. De har sin valplåda kvar som de endast sover i på natten. Utomhus -när vädret tillåter vistas valparna fritt i vårat hundhägn utom när de sover då de är i en valphage (från ca 5 veckors ålder).
Från 2 veckors ålder börjar jag vänja valparna vid att klippa klor, allmän hantering(titta i öron, mun etc) mycket,mycket kort stund i början.
Viktigt att tiken och valparna får lugn och ro de första 3 veckorna.
Närmast bekanta kan få hälsa på valparna tidigast när de är 3 veckor fyllda. Valpspekulanter vid ca 4-5 veckor . Allt för att ej stressa mamma och valpar men även för smittrisk osv.


 Vår hantering av valparna innehåller;  

Jag har varit på kurs i valputveckling så vi lägger stor fokus på att förbereda valparna på livet som väntar.


Balans och kroppskontroll

Genom att variera innehållet i valplådan och vårat hundhägn ger vi valparna en god start för att uppleva saker som kommer till nytta för valpen i framtiden..Med ostadiga underlag att röra sig över, att balansera över eller krypa under, olika material att gå över med mera, lite vatten etc gör att de blir trygga och medvetna av sin kropp.Vi tar även ut dom i skogen och varierad terräng där dom i egen takt får ta sig fram och lära känna sin egen förmåga, vad dom verkligen klarar av , bygga upp ett självförtroende, här tas hjälp av flocken om någon är lite osäker så är det lättare för den valpen att våga tillsammans med syskonen. Vi tar oss till vatten som de också får undersöka. Vi tar god tid på oss i samband med detta. Här finns ingen stress

Ljudträning

Valparna får från mycket tidig ålder höra en mängd ljud i olika styrkor och volym. I början ljud som valpen skapar själv, tex kastrullock på golvet som valpen kryper över eller flyttar som då ger ett ljud.Allt från dammsugare till ballonger som smäller, musik osv.  Att valpen får vänja sig vid olika ljud som ett naturligt inslag i vardagen ger en trygg hund och förebygger ljudrädsla.

Socialträning

Valparna får träffa hundar i vår flock men även andra hundar ,vaccinerade och friska såklart. Ibland bara få se dem på nära håll, likadant med andra djurarter tex får, katter om de finns tillgängliga.Det ingår även att träffa människor i olika åldrar och kön osv. Den sociala träningen är mycket viktig för valpen senare i livet, den träningen den får mellan 3-16 veckor kommer den ha med sig hela sitt liv.

Miljöträning

Vi har för avsikt att åka ut på turer i bilen och att ta skogspromenader, bekanta valparna med vatten, asfalt och se bilar på avstånd, prova ha halsband och koppel och allt tillsammans med mamma i början som ger trygghet förstås . (Allt beroende på årstid och tillgänglighet).Det valpen får uppleva första tiden har den lättare att hantera vid vuxen ålder Vi tar stor hjälp av valpflocken att hjälpa varandra, lättare för en blyg valp att hänga med flocken om den är lite osäker än att utforska när den är själv i det nya hemmet när den tvekar för något.
I slutet av tiden hos oss(sista veckan) kommer de åka i bil 2 och 2 för miljöträning utan mamma(förberedande för flytt till det nya hemmet).

Egen tid

Alla valparna får egentid, kvalitetstid med oss (lite ensamhets-träning) Dom bygger även här upp ett självförtroende inför framtida flytt till nya hemmet.


OBS! P.g.a Covid -19 kommer valpspekulanter tidigast kunna komma och hälsa på vid 5 veckors ålder och vi följer SKK rekommendationer i samband med detta.
Istället bjuds valpspekulanter in till en facebook grupp= Jack ridge kennel RR valpar, så kan man följa utvecklingen av dräktighetens sista tid och valparna fram till v.5.

Vi levererar valparna under 9:e levnadsveckan.

Våra förväntningar på dig som valpköpare är:

  • Följa våra foderråd upp till 1 års ålder
  • Gärna hålla kontakten och ta kontakt vid ev. förfrågningar, så löser vi det tillsammans
  • Följa vaccinations och avmaskningsprogrammet
  • HD och AD röntga plus att göra BPH beskrivning vid köp av Rhodesian ridgeback