Valp från JackRidge kennel

När du köper valp från oss ingår:

 • Valpen är veterinärbesiktigad vid leverans, vaccinerad, DNA-testad för koppartoxicos (bedlington) , avmaskad regelbundet enligt praxis
 • Medlemskap i SKBK, Skandinaviska bedlingtonterrierklubben eller SRRS, Svenska Rhodesian ridgebackklubben eller Svenska Whippetklubben  
 • Vardagsklippning erbjudas i mån av tid till priset av 600 kr. (bedlington)
 • Ett startpaket från Agria, Brit -torrt helfoder och lite annat smått och gott !
 • Mom and Puppy olja från Nutrolin och ett valppaket från densamma
 • Valpens första halsband och koppel
 • Valpen är valpkullsförsäkrad med dolda felförsäkring upp till 3 års ålder
 • Folder med hur valpen haft det hos oss under valptiden och råd om skötsel och utfodring i framtiden hos er

Våra valpar


Föds inomhus och bor i eget rum tillsammans med sin mamma första 3 veckorna. Sedan flyttar valparna ut i kök eller vardagsrum och får delta i vardagen. När de blir så pass stora och behöver större utrymme får de gå fritt i rummen och vi börjar rumsrenhetsträning vid ca 5 veckors ålder då det blir tydligare när det är dags. De har sin valplåda kvar som de endast sover i på natten. Utomhus -när vädret tillåter vistas valparna fritt i vårat hundhägn utom när de sover då de är i en valphage (från ca 5 veckors ålder).
Från 2 veckors ålder börjar jag vänja valparna vid att klippa klor, allmän hantering(titta i öron, mun etc) mycket, mycket kort stund i början. Jag gör ett program med valparna som tar ca 10-15 sek per valp from 3-16 dagars ålder. Detta har visat sig ge valpen bättre förutsättningar för att hantera stress bättre i vuxen ålder bla. 
Viktigt att tiken och valparna får lugn och ro de första 3 veckorna.
Närmast bekanta kan få hälsa på valparna tidigast när de är 3 veckor fyllda. Valpspekulanter vid ca 4-5 veckor . Allt för att ej stressa mamma och valpar men även för smittrisk osv.


 

Jag har varit på kurs i valputveckling så vi lägger stor fokus på att förbereda valparna på livet som väntar.


Balans och kroppskontroll

Genom att variera innehållet i valplådan och vårat hundhägn ger vi valparna en god start för att uppleva saker som kommer till nytta för valpen i framtiden. Med ostadiga underlag att röra sig över, att balansera över eller krypa under, olika material att gå över med mera, lite vatten etc gör att de blir trygga och medvetna av sin kropp. Vi tar även ut dom i skogen och varierad terräng där dom i egen takt får ta sig fram och lära känna sin egen förmåga, vad dom verkligen klarar av , bygga upp ett självförtroende, här tas hjälp av flocken om någon är lite osäker så är det lättare för den valpen att våga tillsammans med syskonen. Vi tar oss till vatten som de också får undersöka. Vi tar god tid på oss i samband med detta. Här finns ingen stress!

Ljudträning

Valparna får från mycket tidig ålder höra en mängd ljud i olika styrkor och volym. I början ljud som valpen skapar själv, tex kastrullock på golvet som valpen kryper över eller flyttar som då ger ett ljud. Allt från dammsugare till ballonger som smäller, musik osv.  Att valpen får vänja sig vid olika ljud som ett naturligt inslag i vardagen ger en trygg hund och förebygger ljudrädsla.

Socialträning

Valparna får träffa hundar i vår flock men även andra hundar ,vaccinerade och friska såklart. Ibland bara få se dem på nära håll, likadant med andra djurarter tex får, katter om de finns tillgängliga. Det ingår även att träffa människor i olika åldrar och kön osv. Den sociala träningen är mycket viktig för valpen senare i livet, den träningen den får mellan 3-16 veckor kommer den ha med sig hela sitt liv.

Miljöträning

Vi har för avsikt att åka ut på turer i bilen och att ta skogspromenader, bekanta valparna med vatten, asfalt och se bilar på avstånd, prova ha halsband och koppel och allt tillsammans med mamma i början som ger trygghet förstås . (Allt beroende på årstid och tillgänglighet).Det valpen får uppleva första tiden har den lättare att hantera vid vuxen ålder Vi tar stor hjälp av valpflocken att hjälpa varandra, lättare för en blyg valp att hänga med flocken om den är lite osäker än att utforska när den är själv i det nya hemmet när den tvekar för något.

Vi börjar åka bil med valparna när de är mellan 2-3 veckor, mycket korta stunder och tillsammans med mamma förstås!
I slutet av tiden hos oss(sista veckan) kommer de åka i bil 2 och 2 för miljöträning utan mamma(förberedande för flytt till det nya hemmet).

Egen tid

Alla valparna får egen tid, kvalitetstid med oss (lite ensamhetsträning) Dom bygger även här upp ett självförtroende inför framtida flytt till nya hemmet.

OBS! P.g.a Covid -19 kommer valpspekulanter tidigast kunna komma och hälsa på vid 5 veckors ålder och vi följer SKK rekommendationer i samband med detta.
Istället bjuds valpspekulanter in att följa oss på facebook.

Vi levererar valparna under 9:e levnadsveckan.

Våra förväntningar på dig som valpköpare är:

 • Följa våra foderråd upp till 1 års ålder
 • Gärna hålla kontakten och ta kontakt vid ev. förfrågningar, så löser vi det tillsammans!
 • Följa vaccinations och avmaskningsprogrammet
 • HD och AD röntgen plus att göra BPH beskrivning vid köp av Rhodesian ridgeback
 • Rekommenderar att göra BPH beskrivning och ögonlysning vid köp av Bedlingtonterrier